Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

"Παράδειγμα προς μίμηση η Πάτρα", σημειώνει το σωματείο εργαζομένων στην Coca Cola Θεσσαλονίκης

http://www.iplus.gr/images/George/Dimarxeio%20gsp.jpg 
"Εμείς οι απεργοί-εργαζόμενοι της CocaCola 3E Θεσσαλονίκης, εκφράζουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων για την άρνησή τους να αποδεχθούν χορηγία της πολυεθνικής CocaCola σε ένδειξη «έμπρακτης συμπαράστασης» στον πολύμηνο αγώνα μας για να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Η κίνηση συμπαράστασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων έχει διπλή σημασία για τον αγώνα μας. Από τη μία υπενθυμίζει στα goldenboys της πολυεθνικής CocaCola 3E ότι η ελληνική κοινωνία δεν άγεται και φέρεται σύμφωνα με τις επικοινωνιακές τακτικές τους και τη διασκόρπιση «διαφημιστικού» χρήματος, από την άλλη «υπενθυμίζει» στο πανελλήνιο ότι η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είναι μια από τις περιοχές που επλήγησαν άμεσα από την αντεργατική πολιτική της πολυεθνικής, εφόσον, ανάμεσα στα έξι    εργοστάσια που έχει κλείσει αυθαίρετα σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται και οι μονάδες στην ίδια την Πάτρα και στο Μεσολόγγι.
Καλούμε τις Διοικήσεις όλων των Κοινωφελών Επιχειρήσεων της  χώρας να αποστασιοποιηθούν έμπρακτα από τις ύπουλες τακτικές με τις οποίες η CocaCola 3Eεπιχειρεί να διεμβολίσει την κοινωνική αλληλεγγύη.
Παρόμοιες ενέργειες αλληλεγγύης σαν και αυτή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Πατρέων μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Ούτε γουλιά CocaCola, Amita, Fanta… μέχρι να ξανανοίξει το εργοστάσιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου