Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ξυλοδαρμός απλήρωτου εργάτη μετανάστη από αστυνομικούς

Σοκ προκαλεί νέα υπόθεση απλήρωτου εργαζόμενου από τον Αφγανιστάν, τον οποίο αστυνομικοί, αντί να προστατεύσουν, σε συνεννόηση με τον εργοδότη του, τον ξυλοφόρτωσαν, προκειμένου να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι στις 23 Ιουλίου οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν με περιπολικό όχημα, μαζί με τον 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση του 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου, όπου εργαζόταν ο 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, από το έτος 2010, διαμένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.
Ο 49χρονος αρχιφύλακας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., επιδεικνύοντας προσβλητική και καταναγκαστική συμπεριφορά σε βάρος του αλλοδαπού, τού άσκησε σωματική βία και προκάλεσε φθορές σε αντικείμενά του, παρουσία του 25χρονου αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη.
Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο αρχιφύλακας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, είχε μεταβεί μαζί με τον 25χρονο αστυφύλακα στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου εξύβρισε και απείλησε τον αλλοδαπό.

Λειτουργούσαν για λογαριασμό του επιχειρηματία

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 49χρονος αρχιφύλακας και ο 36χρονος ιδιώτης γνωρίζονταν με τον επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον αλλοδαπό υπήκοο να αποχωρήσει από την επιχείρησή του, χωρίς να του καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν το επιχειρησιακό κέντρο της υπηρεσίας τους για τη μετάβασή τους στην επιχείρηση. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα, Παρασκευή, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή:thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου